GRUPPEFORLØB FOR PÅRØRENDE

Som noget nyt kan vi nu tilbyde gruppeforløb til pårørende i København og Randers. Vi taler om, hvorfor det er så svært at være pårørende, om skyld og skam og om, hvordan du bedst kan hjælpe dig selv og den voldsudsatte.

I Sig det til nogens gruppeforløb bliver du klædt på med viden om vold og voldens dynamikker og får samtidig mulighed for at spejle dig i andre pårørendes erfaringer.

DET FORTÆLLER RÅDGIVERNE

“Vi oplever, at de pårørende er bange for at gøre noget forkert. De er bange for at miste kontakten,” siger Kathrine, der er rådgiver i Sig det til nogens gruppeforløb.

”I gruppeforløbene får de dels redskaber til at støtte den voldsudsatte, men en vigtig del af forløbet er faktisk også egenomsorg og viden om, hvordan man som pårørende kan sætte grænser. Begge dele er noget, der fylder hos de pårørende, vi møder.”

”En kvinde, der går i et rådgivningsforløb hos os, hvis forældre har deltaget i pårørendegruppen, har efterfølgende sagt, at det hjalp hende meget, fordi de pludselig havde et fælles sprog at tale ud fra, som hun ikke havde oplevet tidligere,” siger Sig det til nogen-rådgiver Lone.

DET FORTÆLLER DELTAGERNE

”Det er enormt skamfuldt. Det er faktisk første gang, jeg snakker om det. Jeg har mange gode veninder, men det er så skamfuldt, at jeg ikke har delt det med dem. Når jeg er sammen med mine veninder, har jeg en knude i maven, fordi jeg er bange for, at de skal spørge ind til, hvordan det går med min datter,” fortæller en mor til en voldsudsat kvinde, der har haft glæde af et gruppeforløb for pårørende i Sig det til nogen.

”Det var fantastisk at sidde i en gruppe sammen med andre mennesker med samme problemer og udveksle erfaringer. Og vi fik så mange gode redskaber derinde, så mange gode papirer, som jeg stadig går tilbage og kigger i,” siger en anden mor og fortsætter:”Min datter og jeg kan snakke om det på en helt anden måde nu, fordi jeg forstår nogle mekanismer, som jeg godt vidste var der, men hvis sammenhæng jeg ikke forstod. Når min datter ringer og siger, at hun står i en bestemt situation og spørger, hvad hun skal gøre, kan jeg nu meget bedre deltage i den samtale. Fordi jeg ved, hvad hendes reaktionsmønstre er og har et meget større indblik i, hvad der sker med hende. Nu når vi har fået de samme redskaber og viden, kan vi meget bedre have en dialog om det.”

Gruppeforløb til pårørende

GRUPPEFORLØB TIL PÅRØRENDE

Vi taler om, hvorfor det er så svært at være pårørende, om skyld og skam og om, hvordan du bedst kan hjælpe dig selv og den voldsudsatte.

DEN SLAGS SKER JO IKKE I VORES FAMILIE

En mor og en søster fortæller i denne serie om den svære situation, selv de mest ressourcestærke pårørende kan havne i.

RÅDGIVNING TIL PÅRØRENDE

Rådgivning til pårørende er Sig det til nogens gratis rådgivningstilbud til pårørende til kvinder, der har været udsat for vold i nære relationer.