PERSONLIGE HISTORIER

Er der andre som mig? At leve i vold kan være forbundet med stor skam, skyld og ensomhed. Men du er ikke alene. Hvert år udsættes 38.000 kvinder for fysisk vold og 72.000 for psykisk vold af deres nuværende eller tidligere partner. 

Her kan du læse et udpluk af beretninger fra en række modige kvinder, som har levet og brudt med vold. Ofte kan det have en positiv effekt at fortælle sin historie og ligeledes kan det være en stor hjælp for kvinder, der fortsat lever i vold, at læse om og spejle sig i andres fortællinger.  

SANNE GOTTLIEB

“Jeg ville ønske jeg var gået efter den første lussing”. Med et rådgivningstilbud som ‘Sig det til nogen’, havde Sanne haft en langt større chance for at gå tidligere.

MARIE

“Inderst inde vidste jeg jo godt, at den var helt gal med det forhold, jeg levede i. Og både veninder, kollegaer og endda mine forældre påpegede det.” 

PERNILLE

“Jeg ville ønske, at nogen havde henvist mig til Danners krisecenter. Jeg kunne ikke finde ud af at cutte forbindelsen til min eks.”

ANNE (DEL 1 AF 3)

Hvad gør man, når man står på sidelinjen – rådvild og magtesløs – mens en kvinde, man elsker, bliver nedbrudt i et voldeligt forhold?

SOFIE (DEL 2 AF 3)

Tom smed Anne ud af deres lejlighed og beholdt deres lille datter Lea, uden at Anne kunne gøre noget. Da Anne ringede på hos Sofie, rystede hun af angst.

LISELOTTE (DEL 3 AF 3)

“Vi var jo paniske og ville bare have hende væk. Vi ville have, at hun skulle blive skilt i en fart. Men det kunne hun jo slet ikke kapere. Og den slags ved fagfolk.”